Despre Companie

Este amplasată la marginea oraşului Cristuru-Secuiesc, judeţul Harghita în centrul României.

Unitatea a fost fondată în anul 1977 şi şi-a început activitatea prin elaborarea ,turnarea în lingouri de oteluri pentru scule şi  forjarea acestor lingouri în semifabricate (bare,blocuri,piese). Capacitatea reală de producție este de 2400 to bare/an.

Având capacitatea  de producţie relativ mică, dar flexibilă şi experienţa dobândită în cei peste 30 de ani de activitate, societatea poate onora o mare varietate de  comenzi într-un timp relativ scurt. SC Oteluri Pentru Scule SA produce bare forjate rotunde de fi 6-225 mm diametru , bare pătrate sau dreptunghiulare echivalente în secţiune din diferite mărci de oţeluri într-o gamă tipo-dimensională largă, precum şi din titan şi superaliaje

Importanța și forța economică a producției de bare și piese constă în faptul că forjarea se execută liber și manual. Prin procedeul de forjare liberă materialul supus deformării curge liber sau dirijat de forma sculelor, în două sau trei direcții. Prin numai acest procedeu se poate obține fibrajul corespunzător cerut de beneficiar, iar pe de altă parte conferă materialului forjat liber o structură foarte omogenă prin coroiajul aplicat. Aceste două proprietăți de fibraj și structură asigură pieselor și barelor forjate liber caracteristici mecanice și durabilitate net superioară față de cele obținute prin laminare. Forjarea liberă se utilizează în unitatea noastră cu rezultate foarte bune la piese unicat sau serii mici cu greutăți cuprinse între 0,25-3000 kg. Avem dotare pentru a executa toate metodele de forjare liberă ( întindere, refulare, găurire, îndoire, răsucire), deci forjăm piese simple până la cele complexe. Astfel flexibilitatea de executare a tipo-dimensiunilor și cantităților mici este foarte bună. Forjarea liberă conferă societății posibilitatea executării barelor prin forjare care nu se pretează la laminări, necesitând o preîncălzire-încălzire și forjare foarte îngrijită cea ce nu se poate realiza într-un flux tehnologic automat și continu. Astfel am ajuns să furnizăm bare și piese forjate din titan Gr I-V, semifabricate și piese din superaliaje (inconel, maraging, nimonic, udimet) toate acestea fiind utilizate în industria construcției aeronautice.

Cu dotarea de secții productive existente societatea este capabilă să execute piese finite atât turnate – forjate – prelucrate mecanic – tratate termic.

Societatea este organizată pe 3 secţii productive de bază: Oţelărie-Turnătorie, Forja şi Secția prelucrări prin aschiere, care pe lângă prelucrări mecanice prin aşchiere asigură utilităţi şi servicii de mentenanţă.

ISTORIA COMPANIEI

1977

Inceputurile

Unitatea a fost fondata in acest an.
1991

Preluare patromoniu de la IOSF și schimbare formă juridică în Societate pe Acțiuni
2020

Acoperire la nivel mondial

Compania noastra lucreaza cu mai multe companii la nivel mondial.
DESCARCATI UN CATALOG COMPLET AL SPECIFICATIILOR SERVICIILOR NOASTRE
Descaracti