turnatorie

ATELIER TURNATORIE

Produce piese turnate cu gradul de complexitate I-IV din fontă (cu grafit lamelar şi nodular, fonte aliate) şi toate mărcile de oţeluri (inclusiv superaliaje), având o capacitate de 15 tone lunar.

Este dotată cu:

  • 2 cuptoare cu inducţie (tip ICI 100) de cîte 100 kg capacitate
  • o maşină de format
  • un amestecător de nisip
  • o maşină de sablat cu alice
  • un colergang
  • instalaţie de dezbaterea formelor
  • microatelier pentru confecţionarea miezurilor şi maselotierelor

Serviciul CTC –Control Tehnic de Calitate– efectuează cu profesionalism, obiectivitate şi în concordanţă cu procedurile aplicabile inspecţiile şi încercările produselor finite, înainte de livrare.  Consemnează rezultatele inspecţiilor şi informează operativ pe Directorul General privind aceste rezultate . Izolează eventualele produse neconforme de restul produselor şi informează fără întârziere managementul de vârf.

Produsele sunt însoțite de următoarele certificate, care atestă calitatea produselor, în funcție de solicitările beneficiarului:

Certificat de calitate, Raport de măsurători dimensionale, Raport de încercări de duritate, Certificat de examinare cu ultrasunetre, Raport de încercări mecanice, Certificat de garanție, Buletin de tartament termic.

PRODUSE

La cerere pot fi turnate piese din otel aliat ( otel austenitic manganos STAS 3718-88; marcile nealiate cu nichel din SR ISO 9477 : 1995) sau fonta aliata (fonta refractara turnata în piese STAS 6706-79; fonta rezistenta la uzare STAS 6707-79).
Piesele turnate pot fi executate în amestec de formare pe baza de nisip cu bentonita , cu silicat de sodiu sau cu rasina (fenolica sau furanica).
Piesele pot fi livrate în stare brut turnata sau prelucrate .
Masa unitara a pieselor turnate elaborate în cuptor cu inductie este de 1 – 70 kg , iar a celor elaborate în cuptor electric cu arc este de 200 – 1000 kg.